Timber keert terug in wedstrijdselectie van Arsenal

Arteta komt met positief Timber-nieuws: 'Hij heeft er goed gebruik van gemaakt'

16 augustus om 17:09

Jurriën Timber keert zaterdag terug in de wedstrijdselectie van Arsenal. De verdediger heeft een zwaar debuutseizoen achter de rug in Engeland door een zware knieblessure en raakte in de voorbereiding opnieuw geblesseerd. 

In een aantal voorbereidingsduels was Timber onderdeel van de basiself, maar hij kreeg opnieuw een tegenslag. De laatste drie wedstrijden moest hij aan zich voorbij laten gaan en zodoende was de vraag aan Arsenal-manager Mikel Arteta of Timber fit genoeg is voor het competitieduel met Wolverhampton Wanderers. 

"Jurriën zit morgen bij de selectie", reageert Arteta op het persmoment. "Hij heeft duidelijk een zware periode achter de rug, maar hij heeft er goed gebruik van gemaakt. Hij heeft zichzelf op veel vlakken verbeterd, behalve op het veld. Hij is er klaar voor."

In de komende periode kan Arteta nog niet beschikken over twee andere verdedigers. Takehiro Tomiyasu staat langs de kant met een knieblessure en Kieran Tierney kampt met hamstringklachten. Volgens de oefenmeester duurt het herstel van beide spelers nog enkele weken. Fabio Vieira is nog een twijfelgeval bij Arsenal, want hij hield een heupkwetsuur over aan het laatste oefenduel.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!