Arteta wil Arsenal-spelers met bijzondere actie alert maken

'Arteta wilde met behulp van zakkenrollers mentaliteit Arsenal veranderen'

8 augustus om 11:58
Laatste update: 8 augustus om 12:28

Mikel Arteta probeert er sinds zijn komst bij Arsenal een andere mentaliteit in te krijgen. Dat de manager daarin ver wil gaan is imiddels duidelijk: onlangs huurde de Spanjaard een aantal zakkenrollers in om zijn spelers een belangrijke les mee te geven.

The Athletic doet donderdag verslag van een bijzondere actie door Arteta. Volgens het medium heeft de Spaanse oefenmeester van Arsenal zijn spelers op bizarre wijze een les mee willen geven. Zo zou hij, tijdens een diner met de Arsenal-selectie, zakkenrollers hebben ingehuurd.

De ingehuurde professionals zijn gedurende het etentje rondgegaan, om telefoons en portemonnees te stelen van de onwetende spelers. Aan het einde van de avond vroeg Arteta zijn team om de zakken leeg te maken, waarna een aantal spelers erachter kwam waardevolle spullen te missen. De achterliggende gedachte van Arteta was om zijn selectie te leren altijd oplettend en voorbereid te zijn.

Arteta staat momenteel aan de start van zijn zesde seizoen in Noord-Londen. Dit seizoen hoopt de Spanjaard, met een vernieuwde mentaliteit sinds zijn komst, wederom een gooi te doen naar de Engelse landstitel.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!