Speech Van Hecke na debuut

Staande ovatie en applaus na speech Van Hecke bij Oranje: 'Mijn vader is trots'

12 september om 09:07

De KNVB heeft beelden gedeeld van de gebruikelijke speech van Jan Paul van Hecke na zijn debuut voor Oranje tegen Duitsland. De verdediger verwijst naar zijn familie en zijn overleden vader in het bijzonder. Na afloop wordt de Zeeuw getrakteerd op een groot applaus.

Ronald Koeman voelde zich dinsdagavond genoodzaakt rigoureus in te grijpen na de fatale fout van Matthijs de Ligt. Dat betekende dat Van Hecke zich in de rust op mocht maken voor zijn debuut voor Oranje tegen Duitsland. De verdediger deed het naar behoren.

Na afloop was het tijd om te speechen. "Ik ben heel blij en dankbaar dat ik mijn debuut heb mogen maken", aldus Van Hecke. "Zonder mijn familie en mijn vriendin had dit niet kunnen lukken. Helaas is mijn vader twee jaar geleden overleden, maar ik weet zeker dat hij heel trots op mij is nu. Ik ben zelf ook heel trots. Ik ben het team dankbaar voor het warme welkom. Dank naar de bondscoach voor deze kans."

Van Hecke debuteerde in het betaald voetbal bij NAC Breda. Brighton & Hove Albion pikte de verdediger op bij de Bredanaars. Na twee verhuurperiodes bij sc Heerenveen en Blackburn Rovers is Van Hecke basisspeler bij de Premier League-club. Van Hecke werd opgeroepen na een blessure van Micky van de Ven.