Kraay duidelijk over De Ligt bij Nederlands elftal

Kraay: 'Die is voorlopig even klaar bij Oranje, hij wordt voorbijgestreefd'

10 september om 23:57

Hans Kraay junior denkt dat Matthijs de Ligt 'voorlopig even klaar' is bij het Nederlands elftal. De analist van ESPN verwacht dat de stopper voorbijgestreefd gaat worden, na zijn fout tegen Duitsland.

De Ligt kreeg tegen Duitsland gewoon het vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman, ondanks dat hij tegen Bosnië & Herzegovina al flink de fout in ging. Tegen de Duitsers was het echter weer raak: met een foute pass leidde De Ligt de 1-1 in, waarna Koeman hem na 45 minuten in de kleedkamer achterliet. Bij ESPN krijgt Kraay de vraag wat er nu gaat gebeuren met de verdediger van Manchester United. "Die is voorlopig even klaar", is Kraay duidelijk.

"Hij wordt bij Oranje nu voorbijgestreefd door De Vrij, maar dat was al zo. Als hij fit was geweest, had De Vrij deze twee wedstrijden gespeeld. Naast De Vrij is ook Geertruida goed op die plek, want Geertruida kan alles. Van Hecke kan het ook, al vond ik hem niet goed invallen. Ik vind hem bij Brighton heel, heel overtuigend en met veel zelfvertrouwen opbouwen en spelen. Ik vond hem matig. Ik denk dat het een beetje de spanning was", besluit Kraay.