Brobbey vertelt over wedstrijd tegen Duitsland bij Oranje

'Ik was best zenuwachtig, eerlijk gezegd. Ik wilde graag scoren voor Oranje'

10 september om 23:37

Brian Brobbey geeft toe dat hij zenuwachtig was voor de wedstrijd tegen Duitsland. De spits was erop gebrand om zijn eerste goal in het Nederlands elftal te maken. Dat gebeurde niet, maar toch kijkt de Ajax-aanvaller met een tevreden gevoel terug op zijn vierde interland.

Brobbey wist al vroeg in de interlandweek dat hij tegen Duitsland zou spelen en zijn concurrent Joshua Zirkzee tegen Bosnië & Herzegovina. "Het was zeker fijn dat ik dat wist, ik had sowieso zin om tegen Duitsland te spelen", zegt eerstgenoemde bij de NOS. "Dat is toch een ander niveau dan Bosnië. Ik was opgeladen voor deze wedstrijd. Of dit voelde als een examen? Hoezo? Nee, zo voelde het niet. Ik kijk van wedstrijd tot wedstrijd."

Tegen Duitsland speelde Brobbey een sterke partij en gaf hij een knappe assist. Toch was hij voor het duel gespannen. "Als ik eerlijk ben was ik best zenuwachtig. Maar meer om een doelpunt te maken. Ik was niet bang, of zo. Ja, ik wilde scoren. Maar ik heb een mooie assist kunnen geven op Dumfries, dus ik ben tevreden."

Analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart sluiten niet uit dat Brobbey tegen Duitsland zijn beste wedstrijd ooit speelde voor Oranje. Hoe denkt hij daar zelf over? "Ja, dat kan. Maar ik speelde tegen Marseille (vorig seizoen in de Europa League met Ajax, red.) ook goed, met twee goals."