Van Gangelen doet opvallende claim: Ajax informeert naar transfervrije Brenet

Van Gangelen doet opvallende claim: Ajax informeert naar transfervrije Brenet

10 september om 20:15
Laatste update: 10 september om 20:36

Ajax heeft geïnformeerd naar de diensten van Joshua Brenet, zo claimt Jan Joost van Gangelen. De rechtsback is momenteel clubloos, nadat FC Twente zijn contract niet verlengde.

Brenet was lange tijd een gewaardeerde kracht, maar Twente liet de back deze zomer bewust uit zijn contract lopen. Hij is namelijk veroordeeld tot een maand cel nadat hij twee keer reed zonder rijbewijs. Brenet is naar verluidt wel in hoger beroep gegaan. Nu laat Van Gangelen bij ESPN vallen dat Ajax een oogje heeft op de international van Curaçao. "Hij schijnt bij Curaçao echt ongeëvenaard goed te zijn. En ik hoorde dat Ajax naar hem geïnformeerd heeft", zo klinkt het.

Meer informatie over de vermeende interesse van Ajax deelt Van Gangelen niet. Wel weet hij meer over het hoger beroep van Brenet. "De zaak van het hoger beroep tegen Brenet is nog steeds niet geweest. Die zou eigenlijk in juni zijn. Ze willen een maand celstraf nu omzetten in een taakstraf, daar is nu gebakkelei en gedoe over."

Hans Kraay junior snapt wel dat Ajax kijkt naar Brenet. "Als je Rensch kunt verkopen en Brenet transfervrij binnen kunt halen: dan heb je weer een back die binnendoor gaat."