Zidane zegt nooit in de Premier League te gaan coachen

Zidane zegt nooit in de Premier League te gaan coachen: 'Werk op andere manier'

10 september om 16:55
Laatste update: 10 september om 17:01

Zinedine Zidane ziet zichzelf nooit coach worden in de Premier League. De voormalig sterspeler en trainer van Real Madrid vindt zijn eigen Engels niet goed genoeg, zo vertelt hij in gesprek met L'Équipe.

Voor de zomer werd Zidane nog in verband gebracht met Manchester United om de onder hoge druk staande Erik ten Hag te vervangen. Maar de Fransman ziet het dus niet zitten om in Engeland manager te worden.

L’Équipe vraagt Zidane of hij voor Manchester United zou willen werken. "Ik begrijp Engels, maar ik spreek het niet helemaal vloeiend. Ik weet dat er coaches zijn die naar clubs gaan zonder de taal te spreken, maar ik werk op een andere manier. Veel elementen spelen een rol om te winnen en ik weet wat ik nodig heb om te winnen."

De voormalig voetballer heeft tot nu toe alleen nog maar Real Madrid onder zijn hoede gehad in zijn trainerscarrière. Met De Koninklijke was hij uiterst succesvol. Zidane heeft maar liefst elf hoofdprijzen in ruim vier jaar als hoofdtrainer gepakt, waaronder drie opeenvolgende Champions League-titels en twee LaLiga-titels.