'Salaris Memphis wordt betaalt door omstreden bedrijf'

'Memphis krijgt geen salaris van club, maar van een omstreden naam'

10 september om 14:37
Laatste update: 10 september om 15:31

Hoewel Memphis Depay voor Corinthians gaat spelen, zal de club amper salaris aan hem uitkeren. Gokbedrijf Esportes da Sorte gaat bijna de volledige 9,7 miljoen euro aan de Nederlander betalen. Een omstreden naam, zo meldt de NOS op basis van Braziliaanse bronnen.

Dinsdagochtend werd bekend dat Memphis voor twee jaar bij het Braziliaanse Corinthians tekende. De aanvaller zal een riant salaris van ruim negen miljoen over twee jaar verdienen. Dit is opvallend omdat de club in financieel noodweer verkeert. Daarom dat Esportes da Sorte dit voor het grootste deel gaat betalen.

Volgens de NOS heeft de eigenaar van Esportes da Sorte zich vorige week gemeld bij de politie in de Braziliaanse deelstaat Pernambuco, nadat er een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd. Justitie in vijf Braziliaanse deelstaten voert momenteel een uitgebreid onderzoek uit naar een criminele bende die betrokken is bij illegaal gokken en witwassen van geld. In dat kader is de eigenaar van het gokbedrijf aangehouden voor verhoor.

Ondanks de geldproblemen en het feit dat de club degradatievoetbal speelt trekt het met Memphis wel een grote naam aan. Corinthians roerde zich eerder ook al op de transfermarkt. Bijvoorbeeld door voormalig PSV'er André Ramalho en nog een vijf andere spelers aan te trekken.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Corinthians (@corinthians)