Memphis tekent bij Corinthians

Witte rook uit Brazilië: Memphis vindt na lange zoektocht nieuwe club

10 september om 06:30
Laatste update: 10 september om 06:37

Memphis Depay heeft een nieuwe club gevonden. Corinthians maakt melding van de komst van de Oranje-international. De spits tekent een contract tot 31 december 2026 in Brazilië.

De zoektocht naar een nieuwe club is definitief ten einde voor Memphis. De aanvaller gaat zijn kunsten de komende twee seizoenen tonen in Brazilië, bij Corinthians. Memphis doorstond zondag in Eindhoven de medische keuring en heeft een contract tot eind 2026 getekend bij de degradatiekandidaat uit de Braziliaanse Série A.

Memphis zat na zijn transfervrije vertrek bij Atlético Madrid zonder club. De Oranje-international focuste zich eerst op het EK met het Nederlands elftal. Daarna begon de zoektocht naar een nieuwe club. De afgelopen zomer werd Memphis gelinkt aan AS Roma, FC Porto, OGC Nice, Rayo Vallecano, Flamengo en een anonieme Premier League-ploeg. Corinthians trekt uiteindelijk aan het langste eind.

Eerder kwam Memphis uit voor PSV, Manchester United, Olympique Lyon, FC Barcelona en Atlético Madrid. Nooit eerder speelde de spits voor een club buiten Europa.

In een summier persbericht maakt Corinthians de komst van Memphis wereldkundig. Op de clubsite is de eerste foto van de spits met een shirt van Corinthians te zien. Naar verwachting wordt Memphis in de nacht van woensdag op donderdag - 02.00 uur Nederlandse tijd - voorgesteld aan de aanhang van Corinthians. Dan speelt de club uit São Paulo een bekerduel met Juventude.

Nu de transfer officieel is, rijst de vraag of Memphis in beeld blijft bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman beet afgelopen weekend al op zijn tong, nadat hij zich wel openlijk had uitgesproken over de move van Steven Bergwijn naar Saudi-Arabië.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Corinthians (@corinthians)