Perez kritisch: 'Dan heb je echt geen zelfbeeld, hoe kan je dat denken?'

10 september om 07:03

Kenneth Perez is kritisch op de houding van Wout Weghorst bij het Nederlands elftal. De Deense analist is van mening dat de spits zich moeilijk kan schikken in diens rol.

Voor het EK maakte bondscoach Ronald Koeman duidelijk dat Weghorst niet als basisspeler naar het eindtoernooi zou gaan. Die boodschap kwam destijds even aan bij de boomlange spits. "Wout Weghorst kan toch nooit van z'n leven denken dat hij de eerste spits van het Nederlands elftal wordt", foetert Perez bij Voetbalpraat op ESPN. "Hij is een superbelangrijke speler, maar als invaller. Niet als basisspeler."

"Dan heb je echt geen zelfbeeld van hoe je bent als voetballer", gaat Perez verder. "Hij heeft bij Burnley een beetje gevoetbald, een béétje bij Manchester United... Bij Besiktas, Hoffenheim... Nu is er twijfel of hij überhaupt eerste spits van Ajax wordt. Hoe kan je denken dat je de nummer negen van het Nederlands elftal bent?"

De 32-jarige Weghorst domineerde afgelopen weekend de headlines, wegens een onderonsje met Jurriën en Quinten Timber op de training. In het programma wordt gesteld dat de spits door heeft dat jonge spelers, waaronder Joshua Zirkzee, hem voorbijstreven. "Dat hij scoort als invaller is geweldig en je moet ook voor het hoogst haalbare gaan, maar om dan zo te lopen...", zegt Perez. "Ik dacht dat hem duidelijk was gemaakt: je bent pinchhitter. Als je dat niet wil, dan niet."