Gullit over Weghorst en Van der Gijp

Gullit vergelijkt Weghorst-akkefietje met Van der Gijp-verhaal: 'Hij zei: ik kap'

9 september om 20:26
Laatste update: 9 september om 20:27

Ruud Gullit meent dat het akkefietje bij het Nederlands elftal is opgeblazen. Zondag doken er beelden op van een geïrriteerde Wout Weghorst, die in duel kwam met Jurriën en Quinten Timber.

Volgens Gullit is het onnodige 'heisa'. "Ja, je hebt toch een beetje irritatie nodig", zegt hij bij Rondo op Ziggo Sport. "Op trainingen sta je constant tegenover elkaar. Er gebeurt helemaal niets", stelt hij bij het zien van de beelden. "Hij is gewoon geïrriteerd omdat iemand op zijn voet staat." Gullit heeft als voetballer vaak dergelijke akkefietjes meegemaakt. "Een keer bij PSV... René van der Gijp kreeg straftraining van Hans Kraay senior."

"Hij moest vanaf de middenlijn een één-twee maken en een voorzet geven. Dat deed hij twee keer en toen dacht hij: vanaf de middenlijn? Dus toen ging hij steeds verder naar voren", vertelt Gullit. "Kraay senior was daar niet van gediend. Gijp zei: ik kap ermee. Een middelvinger... Kraay erachteraan. Ik erachteraan", lacht de oud-middenvelder.

Volgens Gullit hoort het erbij. "Dat is opgelost", zegt hij over het niemendalletje bij Oranje. "De dag erna zijn zulke dingen vergeten."