Jong Oranje grijpt EK-ticket met overtuigende zege op Georgië

Jong Oranje grijpt EK-ticket na overtuigende zege op Georgië

9 september om 21:56
Laatste update: 9 september om 22:15

Jong Oranje heeft het EK-ticket weten te grijpen, met een overtuigende zege op de leeftijdsgenoten van Georgië. Dankzij goals van Emanuel Emegha (tweemaal) en Noah Ohio won de ploeg van Michael Reiziger met 3-1.

Opvallend genoeg trad Jong Oranje in De Koel aan in het uittenue, omdat Georgië zich niet aan de kledingvoorschriften heeft gehouden. De uitploeg zou in het zwart spelen, maar was gehuld in het rood. Uiteindelijk moest Georgië spelen met de witte sokken die VVV-Venlo in het vorige seizoen droeg.

Al snel was het raak voor Jong Oranje. Emanuel Emegha werd in een fraaie aanval bereikt door Ruben van Bommel. De spits aarzelde geen moment toen hij oog in oog kwam te staan met de Georgische doelman Luka Kharatishvili , en plaatste de bal nauwkeurig in de verre hoek: 1-0.

Na een gemiste mogelijkheid van Youri Regeer volgde de 2-0 na een kleine twintig minuten spelen alsnog. Wederom was het Emegha die doel trof, na een goede voorzet van Million Manhoef. Hoewel Georgië er niet aan te pas kwam, kwam het na een half uur spelen toch terug in de wedstrijd. Een uithaal van Otar Mamageishvili liet Owusu-Oduro kansloos, waardoor de Georgiërs weer terug in de wedstrijd kwamen.

Vijf minuten later was Ian Maatsen, die afviel voor het grote Oranje, dichtbij de 3-1. Zijn kiezelharde schot werd echter gekeerd. Kort voor rust was de ploeg van Michael Reiziger wederom dichtbij, maar doelman Kharatishvili wist een derde treffer van Emegha op knappe wijze te voorkomen.

Kort na rust kreeg Emegha wederom de kans op de wedstrijdbal, maar ook nu verzuimde hij te scoren, na goed voorbereidend werk van Van Bommel. Na 68 minuten moest Emegha vervolgens zijn plek afstaan aan Noah Ohio, die weinig tijd nodig had: drie minuten nadat de aanvaller binnen de lijnen kwam, werkte hij de bal binnen na een goede pass van Maatsen.

Het leek al snel nóg mooier te worden voor Ohio, die mocht aanleggen voor een strafschop nadat Van Bommel werd gevloerd. De panenka van Ohio fopte de doelman echter niet. Zo eindigde het treffen uiteindelijk in 3-1.