Mulder over Zirkzee en Brobbey bij Oranje

Mulder: 'Dit had al veel eerder gemoeten, stelletje slaapkoppen daar!'

9 september om 21:35

Als het aan Youri Mulder ligt, hadden Joshua Zirkzee en Brian Brobbey al eerder de kans in het Nederlands elftal gekregen. De spits van Manchester United maakte zaterdag tegen Bosnië & Herzegovina (5-2) zijn basisdebuut, terwijl Brobbey pas drie interlands achter zijn naam heeft.

Er is bij Oranje te lang vastgehouden aan Memphis Depay, meent Mulder. "Gooi gewoon Weghorst erin of Zirkzee, die speelde toch hartstikke goed?", zegt hij tegen ESPN. Brobbey mag het vanaf het begin laten zien tegen Duitsland, onthulde bondscoach Ronald Koeman al. "Ik denk niet dat Koeman de wedstrijd tegen Duitsland de belangrijkste vindt van deze Nations League, want dit keer gaan de eerste twee door."

"Brobbey is een goede spits, maar ik had eigenlijk Weghorst een keer verwacht", stelt Mulder. "Het is duidelijk dat Koeman hem echt als pure invaller ziet." Mulder heeft dit seizoen naar eigen zeggen nog te weinig van Brobbey gezien. "Weghorst natuurlijk ook niet, maar die heeft het hele EK een goede indruk achtergelaten. Bovendien weet je bij Weghorst dat hij topfit is. De bondscoach wil Zirkzee en Brobbey nu gewoon aan het werk zien, om te kijken wie de opvolger van Depay kan worden. Maar nogmaals: dat had voor het toernooi al gemoeten. Stelletje slaapkoppen daar!"

Oranje en Duitsland staan dinsdagavond in Amsterdam tegenover elkaar. De aftrap is om 20.45 uur.