Van Hooijdonk en Van der Vaart lovend over Gravenberch

Van Hooijdonk wijst Oranje-uitblinker aan: 'Ik vond hem heel goed, echt heel goed'

8 september om 10:20

Pierre van Hooijdonk heeft genoten van het spel van het Nederlands elftal tegen Bosnië en Herzegovina. Voor de analist was Ryan Gravenberch de uitblinker in de ploeg van bondscoach Ronald Koeman.

"Ik vond hem heel goed. Echt heel goed", begint Van Hooijdonk zijn analyse bij de NOS. "Met zijn fysieke power en loopvermogen... Met name in de eerste helft was hij echt geweldig. Wel een aantal momenten dat je denkt van: doordraaien. Maar met Gakpo en Aké aan de linkerkant liep het als een trein."

"Je moet je ook niet laten leiden door zijn houding, want dat kan heel nonchalant overkomen", vervolgt Van Hooijdonk zijn verhaal. "Maar het is gewoon een hele goede speler, die heel vaak iets goeds heeft gedaan vandaag."

Collega-analist Rafael van der Vaart sluit zich aan bij de woorden van Van Hooijdonk. "Vroeger vond ik vaak dat hij veel te vaak met de bal ging dribbelen", stelt Van der Vaart, die erg onder de indruk is van de ontwikkeling van Gravenberch. "En nu dribbelt hij op de juiste momenten en dan passt hij, en dan versnelt hij. Dat doet hij gewoon heel erg goed. Het is niet alleen maar de dribbel. Dat is hoe hij moet spelen en dan heeft hij alles natuurlijk."