Dennis te Kloese hekelt werkwijze van 'Europese topclubs'

Te Kloese roept 'Europese topclubs' tot de orde: 'Gaat om normen en waarden'

7 september om 14:29

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese ergert zich aan de handelswijze van enkele buitenlandse clubs op de transfermarkt. In een interview met Voetbal International geeft hij aan in zijn rol als bestuurslid van de overkoepelende organisatie ECA het een en ander aan te willen passen.

De grootste ergernis van Te Kloese ligt bij het feit dat buitenlandse clubs vaak spelers in verwarring brengen, door veel te lage biedingen te doen. Daardoor komen Nederlandse clubs onder druk te staan, zo vertelt de Feyenoord-directeur aan VI.

"De slechtste situatie voor Nederlandse clubs, is dat er een topclub binnenkomt uit een mooi land en prachtige stad, waar je 's avonds buiten kan eten. En die komen en bieden onder de marktwaarde van een speler. Dan word je gedwongen nee te zeggen, maar heb je wel een probleem met de speler, zijn vrouw, zijn familie en ga zo maar door."

In zijn rol als lid van de ECA, de belangenorganisatie voor alle Europese clubs, wil Te Kloese dan ook maatregelen treffen. "Omdat dit in het belang is van niet alleen Feyenoord, maar alle Nederlandse clubs. Het gaat om normen en waarden. Ik ga sommige van mijn ECA-collega's erop aanspreken dat ze het netjes moeten doen. Zij lopen toch ook niet bij de Porsche-dealer naar binnen en bieden dertigduizend euro op een auto die twee ton kost?", klinkt het.

Wie deze zomer wel het goede voorbeeld gaf, was Brighton, vertelt Te Kloese. "Die belden op over Mats Wieffer: Wat moest hij kosten? Wij vertelden onze richtprijs en zij noemden een bedrag met de vraag of ze daarmee aan tafel konden. Die mensen zijn hier geweest en binnen een half uur waren we eruit."