De Graafschap heeft eerste winteraanwinst al binnen

De Graafschap heeft eerste winteraanwinst al binnen: 'Zijn profiel past perfect'

7 september om 12:36

De zomerse transferwindow is nog maar net voorbij, maar De Graafschap heeft zijn eerste winterversterking al binnen. In 2025 komt Seth Saarinen, een 23-jarige verdediger uit Finland, transfervrij over van KuPS.

Via de clubkanalen maakt De Graafschap zaterdag melding van de winterse transfer, die over een kleine vier maanden zal plaatsvinden. Saarinen is een rechtsback die tussen basis en bank schippert bij KuPS, dat momenteel aan kop gaat op het Finse hoogste niveau. Saarinen deed deze zomer ook nog negen minuten mee in een duel in de voorronde van de Conference League, maar vanaf in de tweede seizoenshelft is hij dus in de Keuken Kampioen Divisie te bewonderen.

"Seth is een dynamische verdediger, die ook goed is voor de nodige aanvallende impulsen en elk seizoen tekent voor doelpunten en de nodige assists", zegt Berry Powel, de interim technisch manager van De Graafschap, in gesprek met de clubkanalen. "Zijn profiel past perfect bij het type back dat wij op De Vijverberg graag zien. We waren nog op zoek naar een aanvulling op de rechtsbackpositie en denken dat Seth daarvoor de uitgelezen kandidaat is."