De Graafschap verslaat FC Eindhoven en pakt voorlopig koppositie in KKD

De Graafschap wint KKD-topper en mag zich voorlopig koploper noemen

6 september om 21:50

De Graafschap heeft de vijfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De Superboeren wonnen vrijdagavond met 2-0 en mogen zich voorlopig koploper van de competitie noemen. Alle andere ploegen komen pas later in actie.

Na 24 minuten schiet Tristan van Gilst De Graafschap schitterend op voorsprong. Met een verwoestend afstandsschot verschalkt de middenvelder FC Eindhoven-doelman Jorn Brondeel.

De uitploeg kwam er niet echt aan te pas en had moeite om gevaarlijk te worden, waardoor De Graafschap de wedstrijd vlak voor tijd in het slot kon gooien. Philip Brittijn wist zijn invalbeurt in minuut 85 te bekronen met zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Dankzij eerdere overwinningen op FC Volendam (4-3) en Roda JC (1-4) en een gelijkspel met Jong Utrecht (2-2), staat De Graafschap nu met tien punten bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Alle andere ploegen, met uitzondering van Telstar en MVV Maastricht (spelen zondag), vervolgen speelronde vijf pas op 16 september.