Luuk de Jong wil carrière waarschijnlijk bij PSV afsluiten

'Ik zit heel goed bij PSV, kans is groot dat ik mijn carrière hier ga afsluiten'

7 september om 08:35
Laatste update: 8 september om 19:54

De kans is 'heel groot' dat Luuk de Jong zijn loopbaan bij PSV afsluit. Dat vertelt de 34-jarige spits in gesprek met De Telegraaf. De Jong is daarnaast van mening dat PSV de beste selectie van de Eredivisie heeft.

In gesprek met De Telegraaf, dat De Jong de Gouden Schoen voor de beste speler van de Eredivisie overhandigt, blikt de captain van PSV vooruit op het komende seizoen. "Waar we voor moeten oppassen dit seizoen is gemakzucht. Als iedereen zegt ze hebben alweer vier wedstrijden gewonnen en dat gaat zo wel door, moeten wij ervoor zorgen, dat we niet in dat soort verhalen meegaan. Wij kunnen heel goed zijn, maar wel alleen als we gefocust en geconcentreerd spelen. Ik denk dat we weer de beste selectie van de Eredivisie hebben, maar we moeten het wel elke keer weer laten zien als team."

De Jong zag dat het gros van zijn teamgenoten in Eindhoven is gebleven na het kampioensjaar. Voor de aanvaller zelf was een vertrek uit het Philips Stadion ook niet aan de orde. "Bij mij heeft dat niet zo gespeeld. Ik ben op een leeftijd beland, dat ik zelf een beetje mijn keuzes kan maken wat ik in mijn carrière wil. Ik zit hartstikke goed bij PSV. De kans is heel groot dat ik hier ook mijn carrière ga afsluiten", zegt De Jong, die geen 'ideaalplaatje' in zijn hoofd heeft over hoelang hij nog wil doorgaan met voetballen. "Nee, want dat kun je niet voorspellen."

"Mijn contract bij PSV loopt na dit seizoen af. Daar maak ik me geen zorgen over. Daar komen PSV en ik wel uit. Het gaat om mijn fitheid. Zoals ik me nu voel, wil ik door. Misschien voel ik me nog twee of drie jaar zo. Het kan ook zijn, dat je al over een jaar je anders voelt, dat je te maken krijgt met blessures. Ik heb geen getal in mijn hoofd. Dat ik per se de 36 moet aantikken of de 37. Als ik zie hoe dat met Siem (zijn broer die gestopt is als prof, red.) gaat, dan biedt het aan de ene kant veel meer vrijheid, maar hij geeft ook aan, dat hij ook wel veel mist. Met een team een doel hebben, daar elke dag naar toe werken, plezier maken met elkaar. Als je met een groep mensen een doel nastreeft, dan kan dat enorm veel voldoening geven, zeker als je het ook bereikt. Daarom wil ik zo lang mogelijk voetballen."