Zechiël over Hancko bij Feyenoord

Hancko als leermeester bij Feyenoord: 'Hij is veel met me bezig, ik dacht: wow'

6 september om 12:48

Gjivai Zechiël is gelukkig met de hulp die hij van zijn ploeggenoten bij Feyenoord krijgt. Onder meer Dávid Hancko bekommert zich om de twintigjarige middenvelder.

Lutsharel Geertruida is een belangrijk persoon in de ontwikkeling van Zechiël. Nu de Oranje-international naar RB Leipzig is verkast, zijn er andere spelers die de middenvelder soms wakker schudden als dat nodig is. "Timber, bijvoorbeeld. Zerrouki, Stengs. Alledrie zowel op als buiten het veld. En Hancko vooral op de club", laat Zechiël optekenen door Voetbal International.

"Hij is veel met me bezig", zegt hij over Hancko. "Een tijdje terug, tijdens een warming-up-vorm, ging mijn eerste ronde supergoed. De tweede ronde ging dra-ma-tisch. Dat ik dacht van: wow. Toen zei Hancko: Gjiv, het kan niet zo zijn dat de eerste ronde een 10 is en de tweede een 4. Dan liever twee keer een 8. Tijdens wedstrijden heb ik daar gelukkig minder last van. Ik denk dat ik op dat vlak gegroeid ben, meer consistent ben geworden. Dat ik ook beter weet wat ik moet doen."

Band met Priske

Met trainer Brian Priske heeft Zechiël een goede band. "We praten veel met elkaar, hij is veel met me bezig. Ik denk dat hij het in me ziet zitten", aldus de jeugdinternational. "Dat spreekt hij vaak uit. Dan is het aan mij omdat vertrouwen te blijven uitbetalen. Goed trainen, mezelf laten zien in de speeltijd die ik krijg. Ik hoop dat ik veel minuten kan gaan maken dit seizoen."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!