Te Kloese hint op nieuwe Feyenoord-poging Diao

Te Kloese vergeet Feyenoord-doelwit niet en wil geen transfervrije speler halen

6 september om 09:32

Feyenoord gaat in januari mogelijk een nieuwe poging wagen voor Assane Diao. Algemeen directeur Dennis te Kloese wil in ieder geval nog in gesprek met Real Betis over de achttienjarige vleugelaanvaller.

Feyenoord probeerde Diao op Deadline Day al los te weken, maar dat lukte niet. De Spaanse jeugdinternational was het alternatief voor Andreas Skov Olsen. "Je weet nooit of hij de oplossing was geweest, maar deze speler heeft wel heel veel kwaliteit", benadrukt Te Kloese in gesprek met Voetbal International.

De Feyenoord-directeur lijkt Diao nog niet uit het hoofd te zetten. "Met Betis waren we eruit, alle papieren van de clubs lagen al sinds tien uur 's avonds klaar, maar clubs zijn niet de enige die tekenen, je hebt ook handtekeningen nodig van de speler. Daar ging het mis. Binnenkort praten we met Betis om te zien of er tijdens de winterse window misschien wat mogelijk is", onthult hij.

Tot die tijd houdt Feyenoord zijn kruit droog. De Rotterdammers zullen niet op zoek gaan naar een transfervrij alternatief. "Technisch zou er wat kunnen, maar ik denk dat het praktisch niet goed is om nu weer iemand nieuw binnen te halen", zegt Te Kloese tegen Feyenoord TV. "Het is niet om het te generaliseren, het ligt ook aan de speler. Maar vaak is het verhaal dat die jongens een tijd geen wedstrijd hebben gespeeld. Alleen trainen of met een personal trainer."

Onlangs werd niet uitgesloten dat bijvoorbeeld Alireza Jahanbakhsh weer een optie kan worden. De Iraanse buitenspeler zal dus niet terugkeren.