De Telegraaf bevestigt exotische interesse Memphis, 'sponsor zorgt voor kopzorgen'

De Telegraaf bevestigt exotische interesse Memphis, 'sponsor zorgt voor kopzorgen'

5 september om 20:15
Laatste update: 5 september om 20:20

Memphis Depay kan inderdaad verkassen naar het Braziliaanse Corinthians, zo bevestigt De Telegraaf. De ochtendkrant spreekt van 'een goede aanbieding', maar benadrukt ook dat een transfer nog geen zekerheidje is.

Woensdag meldden Braziliaanse media dat Corinthians achter Memphis aanzit. Naar verluidt zou de Oranje-international jaarlijks zo'n vijf miljoen euro op kunnen strijken in het Zuid-Amerikaanse land. De Telegraaf bevestigt dat nieuws nu. Bij Corinthians kan Memphis samen gaan spelen met André Ramalho, die vanuit PSV deze zomer eveneens transfervrij de overstap maakte naar de club.

De Telegraaf benadrukt wel dat het nog 'zal mieten blijken' of Corinthians daadwerkelijk kans maakt op de handtekening van Memphis. De aanvaller dreigt namelijk uit beeld te raken in Europa als hij de overstap maakt, wat ook gevolgen kan hebben voor zijn plek bij Oranje. Deze interlandperiode liet bondscoach Ronald Koeman Memphis al thuis.

Daarnaast kampt Corinthians met financieringsproblemen. De hoofdsponsor van de club, Esportes da Sorte, is namelijk in aanraking gekomen met justitie in Brazilië. Naar verluidt betaalt Esportes da Sorte negentig procent van de salarissen bij de club, waardoor een bevriezing van tegoeden dreigt.