Ajax in verband gebracht met transfervrije Miranchuk

Opvallend gerucht uit Rusland: 'Ajax in de markt voor Russisch international'

5 september om 19:29

Een opvallend gerucht uit Rusland, waar Sport-Express meldt dat Ajax interesse heeft in de diensten van Anton Miranchuk. De Rus zou de Amsterdammers transfervrij moeten komen versterken.

Ajax is nog altijd op zoek naar versterking voor de aanval, nadat Steven Bergwijn uit de Johan Cruijff ArenA vertrok en de club er niet in slaagde Kamaldeen Sulemana binnen te halen. Miranchuk is transfervrij en zou daarom ook na het verstrijken van de transferdeadline nog uitkomst kunnen bieden.

Anton Miranchuk is de tweelingbroer van Alexey Miranchuk, die deze zomer de overstap maakte van Atalanta Bergamo naar Atlanta United. Zelf legde hij een nieuwe contractaanbieding naast zich neer bij Lokomotiv Moskou, waar hij tot dusver zijn hele carrière had gespeeld. Zodoende is de creatieveling nu vrij om in gesprek te gaan met mogelijke nieuwe clubs.

Met acht doelpunten en zeven assists in 38 optredens was Miranchuk vorig seizoen nog geregeld belangrijk voor Lokomotiv Moskou. De Rus kwam tot dusver 29 keer in actie voor de nationale ploeg, waarin hij zeven keer scoorde.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!