Jurriën en Quinten Timber terug bij het Nederlands elftal

Gebroeders Timber staan voor speciaal moment: 'Zij beseffen hoe mooi dit is'

5 september om 10:17

Jurriën en Quinten Timber hebben zich samen mogen melden bij het Nederlands elftal, waar de broertjes verwelkomt worden door bondscoach Ronald Koeman en assistent-trainer Erwin Koeman. Laatstgenoemden weten als geen ander hoe het is om als broers tegelijkertijd het Oranje-shirt te dragen.

"Ze hebben ons verteld hoe mooi het is om met je broer samen voor het Nederlands elftal op het veld te staan", vertelt Jurriën aan De Telegraaf. "Zij zijn broers, zij beseffen hoe mooi dit is. Daarbij zijn wij ook nog een tweeling."

Na het mislopen van het EK lijken de gebroeders Timber weer helemaal terug. "Aanvankelijk was het EK mijn doel, maar dat was gewoon niet haalbaar", aldus Jurriën. "Voor Quinten was het zwaarder, zo’n ongelukkige blessure na zo’n goed seizoen en met het EK voor de deur..."

Al aan het begin van dit seizoen wist Timber zijn basisplaats bij Arsenal terug te veroveren. Hij staat er fysiek dan ook goed op, meent de verdediger. "Soms voelt het na een wedstrijd of training nog wat stijfjes, maar in mijn hoofd speelt het totaal niet meer. Toen ik voor het eerst naar buiten ging, gooide ik er direct weer tackles uit. Zonder enige angst. Je kan niet maar half meedoen, want dan gaat het fout", besluit de ex-Ajacied.