Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend: dit zijn de 23 internationals

Koeman maakt definitieve Oranje-selectie bekend: dit zijn de 23 internationals

30 augustus om 12:01
Laatste update: 30 augustus om 12:31

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de start van de nieuwe Nations League-campagne is bekend. Bondscoach Ronald Koeman heeft 23 spelers opgeroepen, waaronder Jorrel Hato, Nick Olij en Jurriën Timber.

Koeman heeft een aantal opvallende namen geselecteerd. Zo is Hato van de partij en mag ook Olij zich melden in Zeist. Dertigers als Daley Blind, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon maakten al geen deel uit van de voorlopige selectie en zijn er definitief niet bij. Memphis Depay ontbreekt ook. Hij moet eerst een nieuwe club vinden. Frenkie de Jong is nog herstellende van zijn slepende enkelblessure.

Jurriën Timber mag zich samen met tweelingbroer Quinten Timber melden. Eerstgenoemde ontbrak lange tijd bij Oranje wegens een zware knieblessure, waardoor hij ook het EK moest missen. Kersvers Ajax-speler Wout Weghorst heeft de definitieve selectie ook gehaald. Hij heeft in de punt van de aanval concurrentie van Joshua Zirkzee.

Steven Bergwijn, Justin Bijlow, Jan Paul van Hecke, Justin Kluivert, Teun Koopmeiners, Noa Lang, Ian Maatsen, Crysencio Summerville, Kenneth Taylor, Jordan Teze, Mats Wieffer en Stefan de Vrij hebben de schifting niet overleefd. De twaalf spelers behoorden wel tot de voorselectie van Koeman.

Ruim anderhalve maand na de EK-eliminatie moet Oranje weer aan de bak. Bosnië-Herzegovina (7 september) en Duitsland (10 september) zijn de eerste twee tegenstanders in de Nations League. De duels worden gespeeld in respectievelijk het Philips Stadion en de Johan Cruijff ArenA. Hongarije is het vierde land in de Nations League-groep.

Keepers: Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).
Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Jorrel Hato (Ajax), Matthijs de Ligt (Manchester United), Jurriën Timber (Arsenal), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur).
Middenveld: Ryan Gravenberch (Liverpool), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV).
Aanval: Brian Brobbey (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Ajax) en Joshua Zirkzee (Manchester United)