Van der Vaart stipt 'groot probleem' aan na Timber-wissel: 'Maken voetbal kapot'

Van der Vaart stipt 'groot probleem' aan na Timber-wissel: 'Maken voetbal kapot'

27 augustus om 06:30
Laatste update: 27 augustus om 13:11

Rafael van der Vaart begrijpt niet waarom Quinten Timber in het duel tussen Sparta en Feyenoord (1-1) door zijn trainer Brian Priske naar de kant werd gehaald. De analist ziet de medische data die eraan ten grondslag liggen als 'groot probleem' in het voetbal, zo stelt hij bij Rondo.

"Hij speelde geweldig en hij wordt gewisseld, dat is toch apart", meent Van der Vaart. In de stelling van presentator Wytse van der Goot, die aangeeft dat trainer Priske nog een seizoen met hem door moet en er wellicht verstandig aan doet om voorzichtig te zijn, kan de analist zich niet vinden. "Je leeft vandaag, morgen is heel ver weg", reageert Van der Vaart. "Als je je lekker voelt en je bent net geblesseerd geweest, dan is het lekker als je door kunt spelen", vult Marco van Basten aan. "Ook omdat het 1-1 staat en je wil winnen."

"We hebben het allemaal over data, dat is een groot probleem", hervat Van der Vaart. "Ik ben tegen die data-mensen. Die maken het voetbal gewoon kapot. Ze zeggen dat data ondersteunend moet zijn, maar als je het weet als trainer, denk je toch: ik haal hem eruit. Omdat er iemand zegt dat de speler een beetje in het rood zit. Ja, hèhè. We zaten altijd in het rood. Als je je best doet, dan zit je in het rood. Daar kwam je wel weer overheen. Nu word je gewisseld na een uur, omdat je in het rood staat."

Van Basten is het met zijn tafelgenoot eens. "Het wordt ook steeds erger, lijkt het wel. Wij hadden natuurlijk twee wissels die je kon doen, dat was een hele andere tijd. Tegenwoordig kun je vijf keer wisselen en ze gaan ook allemaal vijf keer wisselen, omdat spelers het nog moeten opbouwen. Vroeger was dat allemaal heel anders."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!