Bergwijn komt met eerste reactie op Ajax-exit

Eerste reactie Bergwijn op Ajax-exit: "Soms moet je aan jezelf denken"

3 september om 06:45
Laatste update: 3 september om 06:45

Steven Bergwijn heeft bij ESPN een eerste reactie gegeven op zijn transfer van Ajax naar Al Ittihad, die nagenoeg rond is. Voor de 26-jarige aanvaller was het een stressvolle dag met een positief einde.

"In de voetballerij moet je gewoon scherp zijn tot het laatste moment", zegt Bergwijn, die voor 21 miljoen euro naar Saudi-Arabië verhuist. Bij Al Ittihad ontvangt hij de komende drie seizoenen een netto salaris van 27 miljoen euro. "Ik ben blij dat het nu achter de rug is."

"Het is een mooi avontuur, en goed voor iedereen", gaat Bergwijn verder. Dat hij er financieel niet slechter van wordt, zal de Oranje-international niet ontkennen. "Maar heel veel goede spelers gaan erheen. Het is een serieuze competitie. Ik ben 26, heb veel meegemaakt, in veel competities gespeeld, op een WK en EK gestaan... Dit is zeker een mooi avontuur."

Om 9.00 uur werd Bergwijn uit zijn bed gebeld, vertelt hij met een lach. "Toen was het wachten, wachten, wachten." De hele dag zat hij in de wachtkamer, mede door het standpunt van Ajax dat eerst een vervanger (Kamaldeen Sulemana, red.) wilde halen. Bergwijn: "Het was stressen. Maar uiteindelijk is het goedgekomen."

Op de vraag of hij heeft getwijfeld over zijn vertrek bij Ajax, antwoordt de voormalige aanvoerder: "Zeker, ik heb altijd tegen iedereen gezegd: luister, ik hoef niet weg, ik ben gelukkig bij Ajax. Met de nieuwe staf is er echt een frisse wind. Maar soms moet je ook aan jezelf denken. Dit is voor mij gewoon een mooie stap."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!