'XXL-transfer is rond, Bergwijn verlaat Ajax voor Saudi-Arabië'

'Doorbraak: XXL-transfer is rond, Bergwijn verlaat Ajax voor Saudi-Arabië'

2 september om 22:25
Laatste update: 2 september om 22:54

Steven Bergwijn wordt dé XXL-transfer van Deadline Day. Volgens Fabrizio Romano is er geen twijfel meer: de aanvaller van Ajax vertrekt op de valreep naar Al Ittihad.

'Here we go', meldt Romano maandagavond, ruim een half uur voor de transferdeadline in Saudi-Arabië. Ajax ontvangt een totaalbedrag van 25 miljoen euro van Al Ittihad, terwijl Bergwijn een netto jaarsalaris van negen miljoen euro gaat opstrijken. Hij tekent voor drie seizoenen.

Maandagavond werd Bergwijn in allerijl medisch gekeurd in Amsterdam. Nu staat hij op het punt om zijn handtekening te zetten. Al Ittihad kon ook kiezen voor FC Porto-aanvaller Galeno, maar die transfer van vijftig miljoen euro is zo goed als zeker van de baan.

Alles wijst erop dat Ajax nu Kamaldeen Sulemana gaat huren van Southampton, met optie tot koop. Ajax ontvangt naar verluidt een vaste transfersom van twintig miljoen euro voor Bergwijn, een bedrag dat door middel van bonussen kan oplopen tot ongeveer 25 miljoen euro.

Al Ittihad versterkte zich maandagavond ook al met Danilo Pereira (ex-Roda JC), die overkomt van Paris Saint-Germain. Grote namen als Karim Benzema, N'Golo Kanté, Moussa Diaby en Fabinho staan er al onder contract. Daar zal Bergwijn zich spoedig bij gaan voegen.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!