'Ajax accepteert na onenigheid lagere transfersom voor Bergwijn'

'Ajax accepteert na onenigheid lagere transfersom voor Bergwijn'

2 september om 23:10
Laatste update: 2 september om 23:18

Ajax ontvangt niet 25 miljoen, inclusief bonussen, maar een vaste som van 21 miljoen euro voor Steven Bergwijn. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant bereikten de Amsterdammers om exact 22.37 uur een akkoord met Al Ittihad.

Vanzelf ging dat niet: Ajax en Al Ittihad kregen maandagavond 'onenigheid over de betaalwijze', klinkt het. Omdat de transfermarkt in Saudi-Arabië een uur eerder dan in Nederland op slot gaat, koos technisch directeur Alex Kroes eieren voor zijn geld en ging hij akkoord met een vast bedrag van 21 miljoen euro. Aanvankelijk leek het uit te draaien op een vast bedrag van 20 miljoen en nog eens 5 miljoen aan bonussen.

In Saudi-Arabië ligt een driejarig contract klaar voor Bergwijn, die een netto jaarsalaris van negen miljoen euro zal toucheren. Hij is maandagavond al medisch goedgekeurd in Amsterdam en zal spoedig afreizen naar Jeddah, de thuisstad van Al Ittihad. Laurent Blanc is trainer van de Saudische topclub. De Fransman werkte al met grote namen als Karim Benzema, N'Golo Kanté, Moussa Diaby en Fabinho.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!