'Bergwijn is akkoord met 27 miljoen euro netto in Saudi-Arabië'

'Bergwijn is akkoord met 27 miljoen euro netto en wacht op groen licht Ajax'

2 september om 22:18
Laatste update: 2 september om 22:47

Als zijn transfer op tijd afgerond wordt, gaat Steven Bergwijn een netto jaarsalaris van negen miljoen euro opstrijken. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen in Saudi-Arabië. Al Ittihad werkt koortsachtig aan de komst van de Ajax-aanvaller.

In Jeddah ligt een driejarig contract klaar voor Bergwijn. In die periode kan hij 27 miljoen euro gaan verdienen. Toch is nog niets zeker: Ajax en Al Ittihad zijn nog in conclaaf, terwijl de transferdeadline in zowel Nederland (00.00 uur) als Saudi-Arabië (23.00 uur) met rasse schreden dichterbij komt.

Aan Bergwijn ligt het niet. De 26-jarige international wil de stap graag maken en is al medisch gekeurd in Amsterdam. Nu wacht hij op groen licht van Ajax, dat in de tussentijd al is doorgeschakeld naar Kamaldeen Sulemana. De 22-jarige Ghanees moet op huurbasis overkomen van Southampton, met optie tot koop. Die transfer gaat echter alleen door als Bergwijn vertrekt.

Bergwijn kwam in de zomer van 2022 met hoge verwachtingen over van Tottenham Hotspur. Ajax betaalde liefst 31 miljoen euro voor de aanvaller, die de laatste jaren echter deelde in de malaise. Zijn contract in Amsterdam loopt nog door tot medio 2027. Bergwijn speelde 80 duels in dienst van Ajax, waarin de aanvaller 29 doelpunten maakte en twaalf assists gaf.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!