NAC versterkt zich met transfervrij Kongolo

NAC strikt voormalig Oranje-international: 'Zochten nog een buitenkans'

2 september om 10:58
Laatste update: 2 september om 12:28

Terence Kongolo is de nieuwste aanwinst van NAC Breda, bevestigt de promovendus. De dertigjarige verdediger komt transfervrij over van Fulham en tekent voor twee jaar in het Rat Verlegh Stadion.

Kongolo is een bekende naam in de Eredivisie. Hij doorliep de jeugdelftallen van Feyenoord en maakte in 2012 als achttienjarige jongen zijn debuut voor de hoofdmacht. In totaal kwam Kongolo 138 keer uit voor de Rotterdammers. Hierin wist hij drie doelpunten te maken en was hij negen keer aangever.

Na sterke jaren bij Feyenoord verkaste hij in 2017 voor vijftien miljoen euro naar AS Monaco. De Monegasken verkochten hem twee jaar later aan het Engelse Huddersfield Town, waarna hij in 2020 verhuisde naar Fulham. Afgelopen seizoen werd hij door Fulham uitgeleend aan Rapid Wien. Kongolo kwam ook vier keer in actie voor het Nederlands elftal. De laatste jaren werd hij geteisterd door blessureleed.

Technisch directeur van NAC Peter Maas is blij met de toevoeging van Kongolo. "We zochten nog een buitenkans qua ervaring en power, zodat onze staf meer ruimte heeft om te variëren. Terence kan achterin op meerdere posities ingezet worden. Dat geeft precies de extra mogelijkheden waar we naar op zoek waren. We geloven dat hij met zijn profiel een goede toevoeging kan zijn met het oog op handhaving in de Eredivisie."