Eredivisie-flops: NAC en Heracles hofleverancier, verguisde Kramer ook aanwezig

Eredivisie-flops: verguisde Kramer van de partij, zes clubs van de partij

2 september om 11:00
Laatste update: 2 september om 11:18

De Klassieker werd dit weekend nog niet afgewerkt, maar verder zit de vierde Eredivisie-speelronde van het seizoen er weer op. Daardoor is het weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur.

Michiel Kramer (RKC Waalwijk)
We trappen de lijst direct af met één van de meest besproken Eredivisie-spelers van het weekend. Acht seconden na zijn invalbeurt tegen AZ had Kramer al met rood van het veld gemoeten na een keiharde en doelbewuste elleboogstoot. Een klein halfuur later deed de spits dat nog eens dunnetjes over, waarna hij alsnog voortijdig moest gaan douchen.

Ivan Mesik (Heracles Almelo)
Bij bijna alle gevaarlijke momenten van PEC Zwolle zag Mesik er niet goed uit. De Slowaak greep te vaak veel te slap in, terwijl hij tien minuten voor rust juist goed wegkwam met een gele kaart, na een harde charge op Dylan Vente, die zo goed als doorgebroken was.

Shawn Adewoye (Foruna Sittard)
Na één helft zat de wedstrijd van de Belg er al op, toen Fortuna NEC afgelopen weekend ontving. Bij de geweldige openingstreffer van Koki Ogawa zat Adewoye helemaal mis, terwijl hij de Fortuna-defensie verder van weinig stabiliteit kon voorzien.

Jan Van den Bergh (NAC Breda)
Waar de captain van NAC normaliter nooit verzaakt, deed hij dit wel in Friesland. Tegen Heerenveen grossierde Van den Bergh in balverlies en verloor hij opvallend veel duels. De Belgische stopper had ook meer kunnen en moeten doen bij de tweede Friese treffer.

Daan Rots (FC Twente)
Dat Rots dit seizoen zijn oude niveau nog niet weet aan te tikken, werd op bezoek bij FC Utrecht pijnlijk duidelijk. De aanvaller van FC Twente kwam onzichtbaar voor de dag in De Galgenwaard en de paar keer dat hij de bal kreeg, deed hij er vaker niet iets goeds mee dan wel. Na een uur spelen had trainer Joseph Oosting dan ook genoeg gezien.

Mimeirhel Benita (Heracles Almelo)
De huurling van Feyenoord gaf net als de eerder genoemde Mesik niet thuis op bezoek bij PEC. Benita kwam slordig voor de dag en liet zich bij de openingstreffer van de thuisploeg veel te makkelijk aftroeven.

Jakob Breum (Go Ahead Eagles)
Tegen PSV lukte er opvallend weinig bij de Deense buitenspeler van Go Ahead. Breum leverde bijzonder veel ballen in, doordat veel dribbelpogingen op niets uitliepen. Daarnaast hielp hij ook nog een aardig grote kans om zeep.

Elías Mar Omarsson (NAC Breda)
In 74 minuten was de IJslandse spits zo goed als onzichtbaar bij NAC. Omarsson stond op een eiland en kwam niet verder dan één geblokte doelpoging en 22 balaanrakingen. Daarnaast leverde Omarsson de bal ook nog eens relatief vaak in.