NAC krijgt klap in arbitragezaak Omgba

NAC Breda krijgt harde klap in arbitragezaak tegen Omgba

30 augustus om 18:58

NAC Breda heeft een stevig verlies geleden in de arbitragezaak tegen Aimé Omgba. De optie die de Brabantse eredivisionist lichtte in het contract van de 21-jarige middenvelder blijkt niet geldig. De arbitragecommissie stelde Omgba in het gelijk, meldt Voetbal International.

NAC dacht Omgba tot medio 2026 vast te leggen, maar nu is hij volgend jaar zomer al transfervrij. Het kamp van de speler wilde de verbintenis zelfs helemaal ontbinden vanwege een verstoorde arbeidsrelatie, maar daar ging de arbitragecommissie niet in mee. De kans op een vertrek neemt desondanks toe, omdat dit de laatste kans is voor de Parel van het Zuiden om nog flink aan hem te verdienen.

Volgens VI heeft KAA Gent in ieder geval nog interesse in Omgba. De Belgische club was eerder deze zomer al dicht bij de komst van de middenvelder, maar deinsde terug voor de vraagprijs van NAC. Vervolgens begon het gedonder tussen NAC en Omgba. Die laatste meldde zich ziek en hield later zijn conditie op peil bij de beloften. De transferdeadline in België verstrijkt overigens op 6 september.