Perez toont onbegrip over VAR

Perez toont onbegrip over VAR: 'Nu gaat het ook over dit soort dingen...'

2 september om 10:35
Laatste update: 2 september om 11:40

Kenneth Perez is niet te spreken over het optreden van de VAR tijdens het duel tussen FC Utrecht en FC Twente (2-1). In eerste instantie werd een treffer van Can Bozdogan afgekeurd, maar na ingrijpen van de VAR ging de treffer alsnog door.

Bozdogan kreeg de bal op zijn elleboog en dit resulteerde in de 2-1. Eerst werd de treffer afgekeurd door scheidsrechter Dennis Higler, maar na advies van de VAR werd de treffer goedgekeurd. Bij Dit Was Het Weekend wordt het handsmoment besproken. "De regel van aanvallend hands is veranderd", begint presentator Milan van Dongen. "Het is nu zo dat het hands is als degene die het doelpunt maakt, ook hands maakt."

Omdat Bozdogan zelf de doelpuntenmaker was, zou het doelpunt volgens de regels afgekeurd moeten worden. "Higler had het bij het juiste eind", aldus Kenneth Perez. "Hij laat zich er dan toch weer uitpraten door de VAR. De VAR wordt dus verkeerd gebruikt. Het systeem was ooit in het leven geroepen om 100% fouten te herstellen. Nu gaat het ook over dit soort dingen."

Uiteindelijk won FC Utrecht in eigen huis met 2-1 van FC Twente. Na afloop van het duel gaf Bozdogan aan dat hij de bal had geraakt met zijn elleboog.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: