Afellay waarschuwt PSV over Flamingo

Afellay waarschuwt PSV: 'Met hem kan je niet de Champions League in'

2 september om 09:02

Ibrahim Afellay is nog niet overtuigd van de kwaliteiten van Ryan Flamingo. Volgens de oud-voetballer zouden de Eindhovenaren er verstandig aan doen om nog een verdedigende versterking te halen voor de sluiting van de transfermarkt.

Flamingo maakte voor negen miljoen euro de overstap van FC Utrecht naar PSV. Tot dusver begon de verdediger elk duels als basisspeler, maar Afellay is nog niet overtuigd geraakt. "Flamingo, daar kan je de Champions League niet mee in. Daar heeft hij de ervaring en de snelheid niet voor", stelt de analist bij Studio Voetbal.

Als voorbeeld noemt Afellay vervolgens de wedstrijd tegen Feyenoord van eerder dit seizoen. "Je zag het in de Johan Cruijff Schaal al tegen Santiago Giménez, niet eens de snelste, maar hij werd er wel een paar keer uitgelopen", oordeelt hij. "En PSV wil hoog op het veld spelen, dan heb je wel snelle verdedigers nodig. En dat is hij niet."

Op de persconferentie na afloop van het duel tussen PSV en Go Ahead Eagles (3-0) werd Flamingo gevraagd naar de kritiek. "Ik hou me daar niet mee bezig. Ik sluit me altijd af van de media, als het goed is en als het slecht is. Dus ik weet zelf wel wanneer ik goed heb gespeeld en wanneer niet."