Flamingo blij met langer verblijf Boscagli bij PSV

Flamingo opgelucht: 'Heel bij dat hij is gebleven, helpt me met veel dingen'

2 september om 07:56

Bij PSV is men erg opgelucht met het langere verblijf van Oliver Boscagli in Eindhoven. Verdediger Ryan Flamingo is in het bijzonder erg te spreken over de Fransman, van wie hij veel leert zowel binnen als buiten het veld.

"Ik ben heel blij dat hij is gebleven", wordt Flamingo, die zelf deze zomer de overstap maakte van FC Utrecht naar PSV, opgetekend door De Telegraaf. "Hij is een heel goede speler aan de bal. Hij heeft veel ervaring in de benen en helpt me met veel dingen. Ik vind het heel fijn om naast hem te staan."

Tijdens de 3-0 zege op Go Ahead Eagles wist PSV voor het eerst de nul te houden in een officieel duel. "Dat voelt goed. Daar werken we elke week keihard aan", aldus Flamingo, die wel vindt dat PSV te veel kansen heeft weggegeven. "Er zijn nog genoeg verbeterpunten. Daar werken we nog hard aan."

In zijn beginperiode bij PSV heeft Flamingo ervaren dat het leven bij een topclub heel anders is dan hij gewend was in voorgaande seizoenen. "Bij PSV moet je alles winnen en dat is anders dan bij FC Utrecht, waar je graag zoveel mogelijk wil winnen", stelt de verdediger. "Hier moet het en gaat het inderdaad ook over dingen die niet goed zijn gegaan. De grootste aanpassing is dat we heel hoog op het veld spelen en dat we dus heel veel ruimte achter je rug hebt."

Na de interlandperiode gaat het avontuur voor PSV in de Champions League beginnen. Flamingo kijkt reikhalzend uit naar de duels in het miljardenbal. "Het is altijd al een droom geweest om in de Champions League te kunnen spelen. Het is een mooie loting. Dat geeft wel kriebels in de buik", vertelt hij. "Natuurlijk is de kwaliteit van die ploegen veel hoger. Wij moeten nederig zijn, maar wel de bal goed laten rondgaan. En vooral geen domme fouten maken aan de bal."