Enthousiasme over Feyenoord-exit Geertruida

Feyenoord-exit krijgt goedkeuring van Cziommer: 'Fantastische keuze, slimme zet'

1 september om 18:12

Simon Cziommer is zeer te spreken over de transfer van Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig. De Duitse oud-middenvelder noemt het zelfs 'een fantastische keuze' van de Oranje-international om naar de Bundesliga-club te verkassen.

Geertruida maakte deze week de overstap van Feyenoord naar Leipzig. In de studio van Viaplay krijgt Cziommer de vraag hoe die transfer in zijn thuisland ontvangen is. "Positief", begint de oud-voetballer die momenteel actief is als zaakwaarnemer. "Ze waren natuurlijk al langer geïnteresseerd in Geertruida. En hij is een hele goede speler voor de manier van spelen van Leipzig, dat intensief wil voetballen en spelers vrij wil spelen in de opbouw: dat kan hij allemaal."

"Ik denk dat Geertruida in Duitsland zelfs als defensieve middenvelder uit de voeten kan. Ik vind het dus ook van hem een fantastische keuze: dit is een slimme zet van hem in zijn ontwikkeling", is Cziommer duidelijk.

Feyenoord ontvangt zo'n twintig miljoen euro voor Geertruida, die nog maar één jaar onder contract stond in Rotterdam-Zuid. Bij Leipzig krijgt de verdediger te maken met Xavi Simons, die hij al kent van het Nederlands elftal.