Feyenoord plant medische keuring voor Hwang

'Grote slag Feyenoord: transfer in afrondende fase, medische keuring ingepland'

1 september om 12:41
Laatste update: 1 september om 14:35

Feyenoord en Rode Ster Belgrado zijn akkoord over de transfer van In-Beom Hwang, meldt 1908.nl. De Zuid-Koreaan zal spoedig medisch gekeurd worden in Rotterdam en de presentatie staat gepland voor maandag. Inmiddels meldt ook Voetbal International dat de transfer eraan zit te komen.

Er is niets bekend over de transfersom die Feyenoord voor Hwang gaat betalen. VI spreekt wel van 'enkele miljoenen'. Vorig seizoen maakte hij voor 5,5 miljoen euro de overstap van Olympiakos naar Rode Ster Belgrado. De transfer van Hwang wordt intern gezien als een actie voor de lange termijn. Binnen Feyenoord heerst het idee dat de Zuid-Koreaan de kwaliteiten heeft om de nieuwe Orkun Kökcü te worden.

Naast Hwang is Feyenoord op dit moment nog altijd geïnteresseerd in Andreas Skov Olsen. De Deense rechtsbuiten van Club Brugge moet de Rotterdammers exclusief bonussen meer dan elf miljoen euro gaan kosten. Het is niet bekend hoe ver Feyenoord staat in die onderhandelingen. Voor het middenveld werd ook de naam van Mads Bistrup (Red Bull Salzburg) genoemd. Het is niet bekend of hij daadwerkelijk nog een target is nu Hwang naar Rotterdam zal komen.

De 27-jarige Hwang heeft al een flinke voetbalreis achter de rug. De middenvelder brak door bij Daejeon Citizen in zijn thuisland Zuid-Korea. Daarna vertrok hij naar het buitenland en speelde Hwang voor Vancouver Whitecaps, Roebin Kazan en Olympiakos. Ook keerde hij bij FC Seoul nog even terug in zijn thuisland. De middenvelder speelde pas een jaar voor Rode Ster Belgrado, waar hij de absolute sterspeler is.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: