Chris Smalling naar Al Fayha, Mario Hermoso naar AS Roma

'Voormalig United-verdediger naar Saudi-Arabië, clubloze Hermoso wordt opvolger'

1 september om 09:35

Chris Smalling gaat Italië inruilen voor Saudi-Arabië, zo meldt Fabrizio Romano. De Engels international vertrekt bij AS Roma en gaat naar verluidt tekenen bij Al Fayha. In de Italiaanse hoofdstad staat zijn vervanger al bijna klaar.

Romano deelt de welbekende woorden 'here we go': Smalling gaat Europa verlaten en vertrekt naar Al Fayha in Saudi Arabië.  De Engelsman gaat een contract tekenen tot 2026 en zal maandag medisch getest worden in Rome.

De vervanger van Smalling staat al klaar. Roma heeft de afgelopen dagen alles op alles gezet om de transfervrije Mario Hermoso naar de club te halen. Een gesprek met hoofdtrainer Daniele De Rossi zou de Spanjaard overtuigd hebben. Hij tekent in Rome een driejarig contract.

Hermoso zit sinds deze zomer zonder club, nadat hij uit zijn contract liep bij Atlético Madrid. Smalling was onder josé Mourinho nog een gewaardeerde kracht in de Romeinse verdediging. Sinds de komst van De Rossi speelde de voormalig Manchester United-verdediger echter aanzienlijk minder. Dit seizoen kwam hij nog helemaal niet in actie in de Serie A.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: