Danso loopt transfer naar Roma mis en loopt leeg: 'Volledig onbegrijpelijk'

Transferrel op Deadline Day: 'verraste' verdediger woest na mislukte Roma-keuring

30 augustus om 14:25
Laatste update: 30 augustus om 14:41

Kevin Danso heeft na het mislopen van zijn transfer van RC Lens naar AS Roma uitgehaald naar 'de interpretatie van zijn medische check'. De Oostenrijker kwam niet door de keuring. Tot zijn eigen verbazing, zo laat hij weten via Instagram.

Danso kwam niet door de institutionele keuring in Italië, een andere keuring dan die bij AS Roma. De verdediger heeft middels een statement zijn onvrede laten blijken en noemt de interpretatie van zijn medische staat 'hoogst verbazingwekkend en volledig onbegrijpelijk'. Danso leek met een verplichte koopoptie van 25 miljoen euro verhuurd te worden aan Roma, maar de CONI (Comitato Olimpico Nazionale Italiano) gooide roet in het eten door hem medisch af te keuren.

'Ik ben teleurgesteld en boos over het mislopen van mijn transfer naar Roma', vangt Danso aan. 'Ten eerste ben ik erg verrast. Zowel de dokters van de Oostenrijkse bond als van RC Lens hebben me veelvuldig onderzocht de laatste jaren. Recent ben ik nog getest bij Lens en er werd niets gevonden. De interpretatie van de check in Rome is daarom hoogst verbazingwekkend en volledig onbegrijpelijk voor mijn entourage en voor mij.'

De CONI zou iets opgemerkt hebben bij Danso dat doorgaans eenvoudig verder kan worden onderzocht, waarna hij alsnog goedgekeurd zou kunnen worden. Doordat de transferdeadline vandaag is en Roma geen tijd heeft om te wachten op een speler die misschien medisch niet speelgerechtigd zou kunnen zijn, kost het het hem echter zijn transfer.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!