'Drietal clubs concreet in de markt voor Memphis, die PSV niet als optie ziet'

'Drietal clubs concreet in de markt voor Memphis, die PSV niet als optie ziet'

20 augustus om 19:05
Laatste update: 20 augustus om 20:10

Verschillende clubs zijn concreet in de markt voor Memphis Depay, weet Voetbal International. Volgens het weekblad denken AS Roma, FC Porto en een niet bij naam genoemde Premier League-topclub serieus na over de komst van de Oranje-international. Een terugkeer naar de Eredivisie is in ieder geval niet in de maak.

Memphis is sinds sinds deze zomer clubloos, nadat zijn contract afliep en niet werd verlengd bij Atlético Madrid. In een eerder stadium werd de aanvaller ook genoemd bij PSV, maar op dit moment lijkt een terugkeer niet aan de orde. Memphis wil namelijk op een zo hoog mogelijk podium spelen, zo klinkt het. Daardoor zei hij ook al nee tegen een aanbieding uit de Amerikaanse Major League Soccer. Memphis heeft PSV naar verluidt wel nog 'in het hart gesloten'.

Op dit moment is de kans dus groot dat Memphis zijn loopbaan in Italië, Portugal of Engeland voortzet. Roma en Porto hebben concrete interesse, terwijl 'een topclub uit de Premier League' zich recent ook zou hebben gemeld bij de entourage van de clubloze aanvaller. Het is niet duidelijk waar de voorkeur van Memphis naar uitgaat.

VI voegt er ook nog aan toe dat Memphis zich 'vol' lijkt te willen richten op de topscorerstitel bij Oranje. De 98-voudig international heeft nog vier doelpunten nodig om het record van Robin van Persie (50) te kunnen evenaren. Memphis was echter geen onderdeel van de Oranje-voorselectie die vorige week bekend werd gemaakt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!