Vink kan geen begrip opbrengen voor Ajax-transfer van Weghorst

Vink: 'Het is niet mijn transfer, maar ze hebben hem al in hun armen gesloten'

31 augustus om 19:02
Laatste update: 1 september om 13:50

Marciano Vink begrijpt nog steeds niets van Ajax' beslissing om Wout Weghorst naar Amsterdam te halen. De spits werd warm onthaald in de hoofdstad, maar Vink zag het geld liever naar een andere versterking gaan.

"Het is niet mijn transfer. Ik heb al wel vaker gezegd dat ik vind dat je het kleine beetje geld beter aan een creatieve speler had uit kunnen geven", aldus Vink bij De Eretribune. "Maar goed, hij zat op de tribune en de mensen in Amsterdam hebben hem al in de armen gesloten."

Vervolgens spreekt Vink zijn zorgen uit over de strijd in de spitspositie bij Ajax. "Hoe je het wendt of keert: het wordt heel lastig om drie spitsen te managen die kwalitatief even goed zijn", doelt de analist op Brian Brobbey, Chuba Akpom en Weghorst. "Dat wordt gewoon heel cruciaal. Kroes heeft aangegeven dat vier spitsen voor die 23 wedstrijden tot januari best kan. Er speelt er maar één en dan zijn er drie teleurgesteld."

Ook collega-analist Karim El Ahmadi geeft zijn mening over de transfer van Weghorst. "Ik denk dat Weghorst de toezegging heeft gekregen dat ze hem gingen halen en dat ze hoopten dat één van de andere spitsen zou vertrekken. Ze hadden waarschijnlijk verwacht dat Akpom of Brobbey zou worden verkocht",  zegt hij.

Mario Been vindt dat er rekening gehouden moet worden met het zware programma, met de Europa League erbij. "Farioli is wel een trainer die veel wisselt en spelers rust geeft. Dan moet je wel een brede selectie hebben. Al is vier spitsen wel veel, als je Rijkhoff ook meerekent. Maar in zijn filosofie kan ik het wel begrijpen."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: