Hoofdrollen voor Sinisterra en Kluivert tijdens sensationele comeback

Hoofdrollen voor Sinisterra en Kluivert bij sensationele comeback Bournemouth

31 augustus om 18:23
Laatste update: 1 september om 13:44

Bournemouth heeft een sensationele overwinning geboekt op bezoek bij Everton. De ploeg van Andoni Iraola stond in de 86ste minuut nog met 2-0 achter op Goodison Park, maar in de laatste minuten waren de bezoekers drie keer trefzeker.

Voor Everton was het de eerste overwinning geweest van het nieuwe seizoen, maar The Toffees zagen de drie punten in de slotfase in rook opgaan. Tijdens een gelijkopgaande eerste helft kreeg Everton de betere mogelijkheden op de openingstreffer en uiteindelijk was het vlak na rust raak voor de thuisploeg. Verdediger Michael Keane schoot, op aangeven van Dominic Calvert-Lewin, raak.

Al snel nam Everton meer afstand van de bezoekers. Na een steekpass van Dwight McNeil verschalkte Calvert-Lewin Bournemouth-goalie Kepa Arrizabalaga: 2-0. Met invallers Dean Huijsen en Luis Sinisterra nam Bournemouth in de slotfase meer risico en dit resulteerde in de 87ste minuut in de aansluitingstreffer. In de tweede minuut van de extra tijd werd het nog erger voor Everton, want Lewis Cook maakte na voorbereidend werk van Sinisterra de 2-2.

De nachtmerrie werd vervolgens nog groter voor de fans op Goodison Park: dit keer was de hoofdrol voor Sinisterra. De oud-Feyenoorder kopte de bal uit een indraaiende voorzet van Justin Kluivert voorbij de uitkomende Jordan Pickford: 2-3. Hierdoor pakten de bezoekers de volle buit na een miraculeuze comeback.