Transfernieuws uit Groningen: Van Veen keert na rampperiode terug in Schotland

Transfernieuws uit Groningen: miskoop ruilt Hoge Noorden in voor Schotland

31 augustus om 08:22
Laatste update: 31 augustus om 08:25

FC Groningen heeft Kevin van Veen terug laten keren naar Schotland. De aanvaller, die in het Hoge Noorden overbodig is geworden, gaat op huurbasis aan de slag bij Saint Mirren.

Saint Mirren maakt de komst van Van Veen vrijdagnacht via de eigen kanalen bekend. De Schotse club spreekt van een huurperiode tot het eind van dit seizoen. Of er een optie tot koop is bedongen is niet bekend. Groningen neemt op zijn beurt ook afscheid van de Nederlander.

Van Veen maakte een jaar geleden met hoge verwachtingen nog de overstap van Schotland naar Groningen. In dienst van Motherwell FC kroonde de spits zich met 29 doelpunten tot topscorer, maar in het Hoge Noorden kwam hij niet uit de verf. Regelmatig kwam hij in het nieuws met bijzondere uitspraken. In februari vertrok hij op huurbasis naar Kilmarnock in Schotland, dat geen optie tot koop had. Nu staat hij voor zijn derde periode in Schotland.

Saint Mirren komt uit op het hoogste niveau. In de Schotse competitie staat de nieuwe ploeg van Van Veen momenteel achtste. Afgelopen seizoen eindigde het op plek vijf.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: