Kevin van Veen binnenkort weg bij FC Groningen

FC Groningen-miskoop staat voor vertrek: 'Denken niet dat hij hier dan nog is'

22 augustus om 16:04

FC Groningen gaat ervan uit dat het Kevin van Veen binnenkort gaat uitzwaaien. Zowel de club als de spits heeft die ambitie. Dat meldt Voetbal International. 

Groningen trok een jaar terug de portemonnee voor Van Veen, die nooit wist te aarden onder trainer Dick Lukkien. De spits verloor al snel zijn basisplaats, en werd de tweede helft van het afgelopen seizoen verhuurd aan het Schotse Kilmarnock. Ook dat werd geen succesverhaal. 

De 33-jarige Van Veen keerde deze zomer terug bij Groningen, maar maakt geen deel uit van de selectie. Zijn conditie houdt hij op peil bij de beloften. "Wij denken in ieder geval niet dat Kevin hier na 1 september nog is en dat denkt Kevin zelf ook niet. Nu is het spel gaande van waar gaat hij naartoe en wat zijn de voorwaarden", vertelt Art Langeler, manager voetbal & opleiding bij Groningen, aan VI. 

Van Veen hoopt een club te vinden die zijn nog twee jaar doorlopende contract wil afkopen. "Dat is wel de insteek. Maar als de druk hoger wordt, wordt alles vloeibaarder", besluit Langeler. Van Veen maakte uiteindelijk slechts vijf doelpunten voor de Groningers. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!