Resink van Almere City naar FC Groningen

FC Groningen presenteert 21-jarige middenvelder met veel duels in betaald voetbal

30 augustus om 16:33

Stije Resink is officieel speler van FC Groningen. De 21-jarige middenvelder wordt overgenomen van Almere City en heeft een contract getekend voor vier seizoenen in de Euroborg. 

Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Resink tot dusver meer dan honderd duels in het betaald voetbal. Vanaf maandag 2 september sluit hij aan bij de selectie van hoofdtrainer Dick Lukkien, die zo zijn gewenste versterking kan verwelkomen.

In januari 2021 maakte Resink op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal. Uiteindelijk kwam de middenvelder in dat seizoen tot vijf duels in de Keuken Kampioen Divisie. In de twee jaren die volgden kwam Resink tot respectievelijk twintig en 36 optredens op het tweede niveau in Nederland. 

Bij Almere City maakte Resink onderdeel uit van het elftal dat voor het eerst de Eredivisie wist te behalen in het bestaan van de club. Op het hoogste niveau speelde de middenvelder 32 duels. In het huidige seizoen kwam hij alle drie de duels in actie, waarbij hij in zijn laatste wedstrijd de aanvoerder was van Almere City.