'Ajax wil middenvelder als Tahirovic vertrekt'

'Ajax wil middenvelder als Tahirovic nog vertrekt, kans op Ziyech-rentree nihil'

31 augustus om 00:46

Ajax wil zich nog versterken met een nieuwe middenvelder als Benjamin Tahirovic vertrekt, maar de kans dat Hakim Ziyech terugkeert in Amsterdam is nihil. Dat meldt Voetbal International. 

Alex Kroes vertelde voorafgaand aan het duel met Jagiellonia Bialystok in de voorrondes van de Europa League dat het grote geld vrijdag binnen moest komen bij Ajax. Het was voor clubs uit topcompetities namelijk de laatste kans om zich te roeren. Voetbal International-verslaggever Tim van Duijn merkt op dat de woorden van Kroes niet zijn uitgekomen. "Kroes kondigde aan dat het grote geld binnen zou komen, maar dat is volgend jaar."

De Amsterdammers verkochten Silvano Vos weliswaar aan AC Milan, maar Carlos Forbs maakt in eerste instantie op huurbasis de overstap naar Wolverhampton Wanderers. Tenminste, als de clubs het papierwerk op tijd in orde krijgen, maar dat lijkt goed te komen. Meer uitgaande transfers bleven op Deadline Day in de topcompetities echter uit in de Johan Cruijff Arena. Zo bleef het stil rond Chuba Akpom, Owen Wijndal en grootverdiener Steven Bergwijn. 

Voor Benjamin Tahirovic was wel wat interesse, maar ook de Bosnische middenvelder ziet zijn opties slinken. Het Italiaanse Monza toonde interesse, maar heeft niet doorgepakt. Zelf zag hij tot dusver geen heil in een overstap naar FC Kopenhagen, aldus VI. De transfermarkt in Denemarken is nog wel open.

Pas als Tahirovic vertrekt wil Ajax zich nog versterken met een middenvelder. Of het zover komt is afwachten. De kans dat Ziyech daadwerkelijk terugkeert bij Ajax, is hoe dan ook vrijwel uitgesloten. Ook de komst van Mike Trésor lijkt niet meteen aan de orde. "Dat heeft wel gespeeld, maar een tijdje terug en niet per se nu. Er moet sowieso eerst nog iemand weg."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: