Openhartige Kroes wil verkopen met Ajax

Kroes verwacht Ajax-transfers: 'Het grote geld zal morgen binnen moeten komen'

29 augustus om 20:10
Laatste update: 29 augustus om 20:34

Ajax-directeur Alex Kroes verwacht vrijdag - of zelfs donderdagavond - nog meerdere spelers van de hand te kunnen doen. Carlos Forbs, Benjamin Tahirovic en Silvano Vos staan op de nominatie om verkocht te worden, waarna Ajax zelf nog de markt op wil.

Kroes verscheen voorafgaand aan de Europa League-return tegen Jagiellonia Bialystok voor de camera van Ziggo Sport en was openhartig. "We zitten nog steeds in de situatie dat we gaan verkopen of bezig zijn om te verkopen. Of verhuren. Helaas zeg ik bij dat laatste", aldus de technisch directeur van Ajax.

"Morgen is voor ons nog een belangrijke dag, terwijl de afgelopen dagen al heel erg hectisch waren. Er heeft van alles gespeeld. Gelukkig zijn er ook een aantal transacties doorgegaan. Morgen (vrijdag, red.) verwacht ik ook nog wel wat", verwijst hij naar de laatste dagen van de transferperiode in de grote competities. "Of misschien vanavond zelfs."

Forbs, Tahirovic en Vos richting Ajax-uitgang

Kroes bevestigt dat 'er wat zaken spelen' rond Forbs en Tahirovic, terwijl Silvano Vos hard op weg is naar AC Milan. "Misschien zijn er nog wel één of twee dingen die mogelijk kunnen gaan spelen."

Voor Forbs is Olympique Lyon, dat vijftien miljoen euro zou hebben geboden, in de markt. "Die hebben een reëel bod uitgebracht. Maar hoe dat verder gaat uitpakken, moeten we zien. Er is nog een andere club (vermoedelijk Wolverhampton Wanderers, red.) geinteresseerd in hem."

"We zijn heel druk bezig om te kijken hoe we dat zo goed en kwaad mogelijk met elkaar kunnen regelen", aldus Kroes. "De voetballerij is een heel onberekenbare wereld, dus laten we niet te hard van stapel lopen en zeggen alles al geregeld is. We zien wel wat er vandaag en morgen nog gaat gebeuren. De transferwindow is in Nederland open tot en met maandag, maar het grote geld zal morgen binnen moeten komen."