'Ajax laat oog vallen op Mike Trésor'

'Ajax laat oog vallen op Mike Trésor en houdt situatie scherp in de gaten'

30 augustus om 22:34
Laatste update: 30 augustus om 23:11

Mike Trésor Ndayishimiye staat op de radar bij Ajax. De Amsterdammers zitten echter wel in de wachtkamer voor de 25-jarige Belg, die ook wordt begeerd door OGC Nice. Dat meldt transferverslaggever Sacha Tavolieri.

De Franse club is volop in onderhandeling met Burnley FC over een transfer van Trésor. Beide clubs zetten in op een huurdeal, maar steggelen over de vergoeding. Ajax houdt de situatie scherp in de gaten, weet Tavolieri. Volgens de Belgische transferexpert zit de Nederlandse topclub klaar in het geval Nice de deal niet voor de Franse deadline op vrijdagavond weet glad te strijken.

Ook Ajax zou in dat geval mikken op een huurdeal van Trésor, die eerder in Nederland actief was bij Willem II. In 2021 vertrok hij naar KRC Genk, dat hem voor liefst achttien miljoen verkocht aan Burnley. In de Premier League kon de aanvallende middenvelder annex linksbuiten echter geen potten breken. In 24 officiële duels kwam hij niet verder dan één goal en één assist. The Clarets degradeerden tot overmaat van ramp naar het Championship.

Trésor mag daarom alweer vertrekken van Burnley. Hij heeft nog een contract tot medio 2028.

Update: De kansen van Ajax lijken snel te stijgen. Mike Trésor zal niet meer de overstap maken naar OGC Nice, weet Sacha Tavolieri. Voetbal International-clubwatcher Tim van Duijn meldt bovendien dat Ajax nog een middenvelder wil halen als Benjamin Tahirovic vertrekt.