Geertruida: 'Feyenoord diep in mijn hart'

'Feyenoord diep in mijn hart, maar hoopte echt mij bij Red Bulls aan te sluiten'

30 augustus om 21:10

Lutsharel Geertruida neemt met pijn in het hart afscheid van Feyenoord. De 24-jarige verdediger reageert op de website van de Rotterdammers op zijn transfer naar RB Leipzig.

"Iedereen weet dat ik een jongen ben die het liefst met zijn voeten spreekt", steekt Geertruida van wal. "En zeker op dit moment is het niet makkelijk om de juiste woorden te vinden. Maar voor mij is het heel belangrijk om hardop te zeggen hoe lastig ik het vind om Feyenoord achter me te laten. De club waar ik als klein jongetje van droomde. Waar ik ben opgegroeid, volwassen ben geworden én fantastische momenten heb beleefd. Wat dan wel helpt is de wetenschap dat Feyenoord een mooi bedrag overhoudt aan de transfer van een speler die de club zelf heeft opgeleid."

Feyenoord ontvangt zo'n 25 miljoen euro, inclusief bonussen. Geertruida trekt daarmee na veertien jaar de deur achter zich dicht in Rotterdam-Zuid. "Er zijn zoveel dingen die ik nooit zal vergeten. De reis door Europa in de Conference League, waarin we hebben laten zien waar Feyenoord echt voor staat. Een seizoen later het landskampioenschap, met een onvergetelijke huldiging op de Coolsingel met al die supporters. Voor die herinneringen ben ik heel dankbaar. Feyenoord zit diep in mijn hart, voor altijd. Dus weet: waar ik ook ga, ik blijf voor altijd een kind van zuid."

De Oranje-international toont zich op de website van Leipzig blij met zijn overstap. "Eindelijk kan ik zeggen dat ik een speler van RB Leipzig ben. Het is geen geheim dat we al een tijdje contact hebben en ik hoopte echt dat ik me bij de Red Bulls kon aansluiten, dus ik ben absoluut blij om hier te zijn. Mijn goede vriend Xavi (Simons, red.) sprak altijd vol lof over Leipzig en vertelde me over de ongelooflijke faciliteiten hier en de hoge ambities van de club. Nu kan ik daar deel van uitmaken en ook het veld delen met Xavi en de andere jongens."