Valentijn Driessen verbaasd over RB Leipzig

Transfersom Geertruida doet wenkbrauwen fronsen: 'Een dwazenclub'

30 augustus om 19:30
Laatste update: 30 augustus om 19:34

Valentijn Driessen verbaast zich over RB Leipzig, dat bereid is een transfersom van ongeveer 25 miljoen euro te betalen voor de diensten van Lutsharel Geertruida. De journalist verklaart de Duitsers voor 'dwaas' en ziet dat Feyenoord zich in zijn handjes mag knijpen.

Fabrizio Romano meldde eerder deze week al dat Feyenoord en RB Leipzig een akkoord hebben bereikt over een transfersom van 25 miljoen euro inclusief bonussen. Geertruida heeft echter nog een contract tot het einde van dit seizoen bij de Rotterdammers, waardoor Driessen zijn oren niet kan geloven.

"Dachten jullie dat er een of andere dwazenclub in Europa was die 25 miljoen voor een contract van tien maanden zou betalen?", vraagt hij zich hardop af in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Tafelgast Mike Verweij verbaast zich niet over de transfersom, maar juist over de keuze die Geertruida zelf maakt.

"Misschien kan hij advies vragen aan Brian Brobbey, die heeft daar ook een toptijd gehad", is Verweij sarcastisch alvorens hij bijval krijgt. "Ik vind het helemaal niet zo'n bijzondere club. Ik zou altijd op de Premier League hebben gewacht, als je dan naar het buitenland gaat", klinkt het.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: